Czarnobyl / Prypeć - Strefa Wykluczenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• kkocis
    odpowiedział(a)
    no ja mysle ze tak ktos juz pisal - np 24 -30 październik, proponuje zrobic kilka terminow i umiescic sonde na forum. Niech ilosc glosow zadecyduje ale w pierwszej kolejnosci zrobmy liste osob chetnych ( takich na 100% lub 99% a nie takich co moze, zobacza, zapytaja, poczekaja, zastanowia sie itp itd) niech lista powiedzmy do konca maja bedzie otwarta tak zeby zebrac grupe pewniakow ktora mozna ewentualnie powiekszyc dla tych co chca sie dopisac "last minute"

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kkocis
    4 Dzień - Wyjazd do strefy:
    - odpada stacja Janów
    - odpada pomnik strazakow w Czarnobylu
    W ogóle wyjazd do Czarnobyla bym wyebał bo tam nic nie ma.
    Jabłek też już nie będzie więc z Krzynolem nie pojemy.

- odpada stacja Janów
    + ja bym chociaz na chwile przy Czerwonym Lesie sie zatrzymal (Pawel zapewne zna jakies dobre miejsce gdzie niezle "grzeje")
    + Oko Moskwy (ale nie na tak dlugo jak ostatnio, kto chce niech wchodzi odrazu a nie godzine sie zastanawia), ja tam i tak nie wleze ale chetnie zobacze tego kolosa jeszcze raz
    + Burakówka koniecznie
    Pasuje, do tego wjazd do Prypeci bo jeśli stacja odpada i pomnik to mamy trochę czasu w kieszeni.
    Jeśli zrezygnujemy z wyjazdu do Czarnobyla to odpada też obiad więc mamy godzinę w kieszeni lekko.
    5 Dzień
    - odpada elektrownia na moj gust chociaz jak jestem do zgody i jesli wiekszosc chce wejsc to nie bede sie upieral (bede z Pawlem gadal zeby wejsc do sterowni bloku nr 4 lub chociaz do hali reaktora - obiecal ze zagada z Siergiejem zeby to zalatwic - w tej sprawie mysle ze Monika ma wiekszy dar przekonywania Siergieja
    - odpada stadion
    + Prypeć - cmentarz, szpital, skladowisko barek,
    - przyjazd do Slawutycza, prysznic i wyjscie na impreze do chaty Guta
    Nawet gdyby było wejście do sterowni nr 4 to jak dla mnie jednak bez sensu tam iść.
    Nic tam nie ma, wszystko zdemontowali, zostały stelaże i pełno kurzu. Chcemy tam iść?

Nic specjalnego.
    Jeśli chcemy iść na balety do chaty Guta to trzeba wrócić wcześniejszym pociągiem, chyba tam koło 17 był jakiś.
    6 Dzień i tu moja propozycja na ktora Pawel w kazdej chwili moze przystac
    - wykwaterowanie i wyjazd w kierunku Jużnoukraińska
    - zwiedzanie podziemnej bazy rakiet strategicznych z głowicami jądrowymi w
    Pierwomajsku (jedyne takie miejsce po tej stronie globu), zjazd do centrum dowodzenia 10 pięter pod ziemię
    - wedlug programu ze stronki jest zakwaterowanie w Jużnoukraińsku ale ja mysle ze (o ile pozwoli na to czas pracy kierowcow) po zwiedzaniu mozna udac sie w kierunku Polski
    - jesli nie pozwoli no to piwko i nocleg:
    Pasi.
    Jeśli zaś grupa będzie dość mała to
    podwyzszenie kosztow wyjazdu strzelam o 200-300 zl
    wyjdzie ponad 2,5 tysia a to już może być problem dla niektórych.

Ofertę może zrobić czemu nie, najwyżej z tego się zrezygnuje i już.

[ Dodano: Pią 01 Kwi, 16 10:26 ]
    Termin - przełom października i listopada?

[ Dodano: Pią 01 Kwi, 16 10:29 ]

[ Dodano: Pią 01 Kwi, 16 11:08 ]
    Czarnobylskie sumy

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    A może by tak znaleźć ten pomnik
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    jest ok

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    Jak dla mnie OK ,tak jak Karol nie będę się upierał ,wiadomo jak kto z kasą stoi - muszą się wszyscy wypowiedzieć

oolsztyniak blondynę zostaw dla mnie :wink:

Zostaw komentarz:

• kkocis
    odpowiedział(a)
    Jesli chodzi o termin to ja jestem za koncowka pazdziernika zeby w miare cieplo bylo jeszcze
    A jesli o program to ja to widzialbym tak: (jesli ktos ma inne propozycje lub zeby cos dolozyc albo wyrzucic to niech pisze. Ulozymy wspolnie program a potem ja go wysle do Pawla i niech sie okresli czy takie cos jest w stanie zrealizowac dla nas i w odpowiednim terminie:
    1 Dzień - Wyjazd (niech bedzie standardowo 22:00 spod Pałacu Kultury)
    2 Dzień - żadnego Kijowa i żadnego zwiedzania willi Janukowycza
    Jedziemy prosto do Sławutycza - powinnismy byc ok 13-14 wiec w gre wchodzi zakwaterowanie, rozpakowanie, prysznic i strzala do Tallina na jakis dobry obiadek polaczony z odpowiednia iloscia piwka
    3. Dzień - Wyjazd do strefy i tak:
    - odpada ferma norek
    - odpada nieukonczony blok reaktora nr 5
    - odpadaja chlodnie kominowe
    + zwiedzanie wioski kolo Czarnobyla (niech Paweł okresli ktora jest najciekawsza gdzie mozna zobaczyc jakies fajne chaty z pozostawionym w srodku dobytkiem)
    + puste pole - miejsce przygotowane na rozbudowe Prypeci gdzie po awarii zwozona byla ziemia i zakopywane radioaktywne materialy z miasta Prypeć
    + podziemia Jupitera - o ile w rocznice awarii pozwola tam chodzic swobodnie
    - odpada stacja Janów
    + ja bym chociaz na chwile przy Czerwonym Lesie sie zatrzymal (Pawel zapewne zna jakies dobre miejsce gdzie niezle "grzeje")
    + Oko Moskwy (ale nie na tak dlugo jak ostatnio, kto chce niech wchodzi odrazu a nie godzine sie zastanawia), ja tam i tak nie wleze ale chetnie zobacze tego kolosa jeszcze raz
    + Burakówka koniecznie
    5 Dzień
    - odpada elektrownia na moj gust chociaz jak jestem do zgody i jesli wiekszosc chce wejsc to nie bede sie upieral (bede z Pawlem gadal zeby wejsc do sterowni bloku nr 4 lub chociaz do hali reaktora - obiecal ze zagada z Siergiejem zeby to zalatwic - w tej sprawie mysle ze Monika ma wiekszy dar przekonywania Siergieja
    - odpada stadion
    + Prypeć - cmentarz, szpital, skladowisko barek,
    - przyjazd do Slawutycza, prysznic i wyjscie na impreze do chaty Guta
    6 Dzień i tu moja propozycja na ktora Pawel w kazdej chwili moze przystac
    - wykwaterowanie i wyjazd w kierunku Jużnoukraińska
    - zwiedzanie podziemnej bazy rakiet strategicznych z głowicami jądrowymi w
    Pierwomajsku (jedyne takie miejsce po tej stronie globu), zjazd do centrum dowodzenia 10 pięter pod ziemię
    - wedlug programu ze stronki jest zakwaterowanie w Jużnoukraińsku ale ja mysle ze (o ile pozwoli na to czas pracy kierowcow) po zwiedzaniu mozna udac sie w kierunku Polski
    - jesli nie pozwoli no to piwko i nocleg:
    7 Dzień wyjazd do domu
    Wiadomo ze zwiedzanie tej bazy rakiet jadrowych spowoduje podwyzszenie kosztow wyjazdu strzelam o 200-300 zl i dla niektorych to problem wiec tez na sile sie nie bede upieral ale chetnie bym cos takiego zobaczyl
    CZEKAM NA WASZE OPINIE I PROPOZYCJE

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    No i właśnie o to chodzi
    Wolę w Tallinie na blondynkę popatrzeć popijając browar i jeść "Porka" niż łazić po Kijowie.

Zostaw komentarz:

• bohen
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez oolsztyniak
    Rypać Kijów, nic tam nie ma i nie chcieli mi nabić dzięgów na kartu
    No to przyjedziemy wcześniej do Sławutycza i pójdziemy do Tallina uzupełnić elektrolity. :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sebastian7905
    oolsztyniak, a co ma oolsztyniak ?
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CK8GDsW4t00[/youtube]

Zamieszczone przez bohen
    25.10. - Kijów + dojazd do Sławutycza
    Rypać Kijów, nic tam nie ma i nie chcieli mi nabić dzięgów na kartu

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    WIELKIBONGO, nie te lata już....

Zostaw komentarz:

• WIELKIBONGO
    odpowiedział(a)
    sebastian7905, z tego co pamietam to Krzynol nawet nie musi sie kłaśc :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech

Sorry za OT :wink:

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzynol
    po imprezie w chacie guta, nie będzie na następny dzień strefy :twisted:
    WHY ?
    nie trzeba się upijać do upadłego ,wtedy nie problem z wstawaniem :P

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    Jeśli o mnie chodzi to wszystko rozbija się o kasę. Dajcie znać jaki orientacyjnie będzie koszt. Chociaż nawet jak będzie podobnie jak w zeszłym roku to mogę nie dać rady.

Zostaw komentarz:

• bohen
    odpowiedział(a)
    krzynol, coś wymyślimy. :diabelski_usmiech

[ Dodano: Czw 31 Mar, 16 09:02 ]
    Powiem Ci, że nie takie rzeczy sie robiło....impreza do 5 rano a na 9 na szkolenie.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    po imprezie w chacie guta, nie będzie na następny dzień strefy :twisted:

Zostaw komentarz:

• bohen
    odpowiedział(a)
    Ja się dostosuję. A czas zmieniamy 30 października 2016 r.

[ Dodano: Czw 31 Mar, 16 08:29 ]
    To może wyjazd w poniedziałek 24 października a powrót w niedzielę 30 października?
    Można oprzeć się na tym programie

tylko zmodyfikowałbym to do takie postaci:
    24.10. - 22:00 wyjazd z Warszawy
    25.10. - Kijów + dojazd do Sławutycza
    26.10. - Strefa
    27.10. - Strefa
    28.10. - Strefa + impreza w chacie "Guta", o której opowiadał Paweł
    29.10. - Strefa i wieczorem (ok. 17:00) wyjazd do domu
    30.10. - powrót do Warszawy

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    oolsztyniak, a co ma oolsztyniak ?

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sebastian7905
    oolsztyniak zadzwonię do Ciebie
    Ale ja nie mam telefonu

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    dylan80, no my raczej nie wstrzymamy ,nie wytrzymamy poprostu

Dobra robimy głosowanie
    jak dla mnie koniec października ,początek listopada co by jeszcze jakaś temperatura była

oolsztyniak zadzwonię do Ciebie

Zostaw komentarz:

• dylan80
    odpowiedział(a)
    teraz czytam dopiero...... ja bym chciał, ale mnie baba nie puści, bo mały dopiero roczek bedzie miał i że ble, ble ble, ble ble... w tym roku chyba finanse i kobita mi nie pozwolą, ale jabyście wstrzymali ciśnienie i na przyszły rok, to dyć jak najchętniej....
    w tym roku tam dużo wycieczek bedzie i na wiosne i na jesień z racji rocznicy....

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Listopad.
    Niech już liści nie będzie ale jeszcze przed zmianą czasu.
    Jasny szlak, nie wiem kiedy się go zmienia.

Co wiem, jedzie bibek i miss, kumpla żona chce jechać i ja to jest 4. Seba i Krzynol to 6. Bohen i Dylan mamy 8. Karol i może Rafiki to 10. Fajna grupa się zebrała. Kolegi szwagier ostatnio ryczał, że też chcę jechać. Mój szwagier chyba też i jeszcze jeden kumpel to byłoby 13.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    mi obojętne

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    Panowie działamy czy nie !!!! Jutro wysyłam PW do zainteresowanych ,bo wypadałoby już ustalić jakąś datę.
    Co preferujemy
    1. Październik
    2. Listopad
    3. inne propozycje

[ Dodano: Sro 30 Mar, 16 21:29 ]
    Z tajemnych źródeł uzyskałem informację ,że jeśli byłaby grupa 8-10 osób to jest szansa na zorganizowanie wejścia do zniszczonej sterowni + wejście do hali reaktora. Nic więcej nie powiem.

Może się teraz coś poruszy

[ Dodano: Sro 30 Mar, 16 21:59 ]
    Wysłałem PW dziś tak dla przypomnienia

Zostaw komentarz:

• kkocis
    odpowiedział(a)
    Wesołych Świąt wszystkim w ramach świątecznego relaksu zapraszam do oglądania serialu opowiadającego o historii awarii w Czarnobylu.

https://onedrive.live.com/redir?resid=280A77F4CE126D2!39429&authkey=!APuFe2G Eg3BY8Yo&ithint=folder%2csrt

Napisy w formacie srt. Dzialaja rowniez na tv

[ Dodano: Sob 26 Mar, 16 18:02 ]
    nie klikajcie w link tylko go w calosci skopiujcie bo inaczej nie dziala

[ Dodano: Sob 26 Mar, 16 23:27 ]
    pierwsze dwie czesci fajne ale dwie ostatnie to taki "Titanic" romansidlo hehe

Zostaw komentarz:

• bohen
    odpowiedział(a)
    kkocis, nie wiem czy to ten sam koleś ale widziałem poprzednią próbę odpalenia tych lamp. Wtedy się nie udało ale widzę, że dopiął swego.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WXkpsTGu51A[/youtube]

[ Dodano: Czw 24 Mar, 16 09:58 ]
    Co tu tak cicho?????/
    Działamy coś z tym wyjazdem?? Dobrze by było chociaż termin określić, bo ludzie muszą urlopy mieć zaklepane.

Zostaw komentarz:

Pracuję...