Czarnobyl / Prypeć - Strefa Wykluczenia
Zwiń
X
-
no ja mysle ze tak ktos juz pisal - np 24 -30 październik, proponuje zrobic kilka terminow i umiescic sonde na forum. Niech ilosc glosow zadecyduje ale w pierwszej kolejnosci zrobmy liste osob chetnych ( takich na 100% lub 99% a nie takich co moze, zobacza, zapytaja, poczekaja, zastanowia sie itp itd) niech lista powiedzmy do konca maja bedzie otwarta tak zeby zebrac grupe pewniakow ktora mozna ewentualnie powiekszyc dla tych co chca sie dopisac "last minute"
-
-
Zamieszczone przez kkocis4 Dzień - Wyjazd do strefy:
- odpada stacja Janów
- odpada pomnik strazakow w Czarnobylu
Jabłek też już nie będzie więc z Krzynolem nie pojemy.
Zamieszczone przez kkocis4 Dzień - Wyjazd do strefy:
- odpada stacja Janów
+ ja bym chociaz na chwile przy Czerwonym Lesie sie zatrzymal (Pawel zapewne zna jakies dobre miejsce gdzie niezle "grzeje")
+ Oko Moskwy (ale nie na tak dlugo jak ostatnio, kto chce niech wchodzi odrazu a nie godzine sie zastanawia), ja tam i tak nie wleze ale chetnie zobacze tego kolosa jeszcze raz
+ Burakówka koniecznie
Jeśli zrezygnujemy z wyjazdu do Czarnobyla to odpada też obiad więc mamy godzinę w kieszeni lekko.
Zamieszczone przez kkocis5 Dzień
- odpada elektrownia na moj gust chociaz jak jestem do zgody i jesli wiekszosc chce wejsc to nie bede sie upieral (bede z Pawlem gadal zeby wejsc do sterowni bloku nr 4 lub chociaz do hali reaktora - obiecal ze zagada z Siergiejem zeby to zalatwic - w tej sprawie mysle ze Monika ma wiekszy dar przekonywania Siergieja
- odpada stadion
+ Prypeć - cmentarz, szpital, skladowisko barek,
- przyjazd do Slawutycza, prysznic i wyjscie na impreze do chaty Guta
Nic tam nie ma, wszystko zdemontowali, zostały stelaże i pełno kurzu. Chcemy tam iść?
Nic specjalnego.
Jeśli chcemy iść na balety do chaty Guta to trzeba wrócić wcześniejszym pociągiem, chyba tam koło 17 był jakiś.Zamieszczone przez kkocis6 Dzień i tu moja propozycja na ktora Pawel w kazdej chwili moze przystac
- wykwaterowanie i wyjazd w kierunku Jużnoukraińska
- zwiedzanie podziemnej bazy rakiet strategicznych z głowicami jądrowymi w
Pierwomajsku (jedyne takie miejsce po tej stronie globu), zjazd do centrum dowodzenia 10 pięter pod ziemię
- wedlug programu ze stronki jest zakwaterowanie w Jużnoukraińsku ale ja mysle ze (o ile pozwoli na to czas pracy kierowcow) po zwiedzaniu mozna udac sie w kierunku Polski
- jesli nie pozwoli no to piwko i nocleg:
Jeśli zaś grupa będzie dość mała to
Zamieszczone przez kkocispodwyzszenie kosztow wyjazdu strzelam o 200-300 zl
Ofertę może zrobić czemu nie, najwyżej z tego się zrezygnuje i już.
[ Dodano: Pią 01 Kwi, 16 10:26 ]
Termin - przełom października i listopada?
[ Dodano: Pią 01 Kwi, 16 10:29 ]
[ Dodano: Pią 01 Kwi, 16 11:08 ]
Czarnobylskie sumy
Zostaw komentarz:
-
-
A może by tak znaleźć ten pomnikZałączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
Jak dla mnie OK ,tak jak Karol nie będę się upierał ,wiadomo jak kto z kasą stoi - muszą się wszyscy wypowiedzieć
oolsztyniak blondynę zostaw dla mnie :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
Jesli chodzi o termin to ja jestem za koncowka pazdziernika zeby w miare cieplo bylo jeszcze
A jesli o program to ja to widzialbym tak: (jesli ktos ma inne propozycje lub zeby cos dolozyc albo wyrzucic to niech pisze. Ulozymy wspolnie program a potem ja go wysle do Pawla i niech sie okresli czy takie cos jest w stanie zrealizowac dla nas i w odpowiednim terminie:
1 Dzień - Wyjazd (niech bedzie standardowo 22:00 spod Pałacu Kultury)
2 Dzień - żadnego Kijowa i żadnego zwiedzania willi Janukowycza
Jedziemy prosto do Sławutycza - powinnismy byc ok 13-14 wiec w gre wchodzi zakwaterowanie, rozpakowanie, prysznic i strzala do Tallina na jakis dobry obiadek polaczony z odpowiednia iloscia piwka
3. Dzień - Wyjazd do strefy i tak:
- odpada ferma norek
- odpada nieukonczony blok reaktora nr 5
- odpadaja chlodnie kominowe
+ zwiedzanie wioski kolo Czarnobyla (niech Paweł okresli ktora jest najciekawsza gdzie mozna zobaczyc jakies fajne chaty z pozostawionym w srodku dobytkiem)
+ puste pole - miejsce przygotowane na rozbudowe Prypeci gdzie po awarii zwozona byla ziemia i zakopywane radioaktywne materialy z miasta Prypeć
+ podziemia Jupitera - o ile w rocznice awarii pozwola tam chodzic swobodnie
4 Dzień - Wyjazd do strefy:
- odpada stacja Janów
+ ja bym chociaz na chwile przy Czerwonym Lesie sie zatrzymal (Pawel zapewne zna jakies dobre miejsce gdzie niezle "grzeje")
+ Oko Moskwy (ale nie na tak dlugo jak ostatnio, kto chce niech wchodzi odrazu a nie godzine sie zastanawia), ja tam i tak nie wleze ale chetnie zobacze tego kolosa jeszcze raz
+ Burakówka koniecznie
5 Dzień
- odpada elektrownia na moj gust chociaz jak jestem do zgody i jesli wiekszosc chce wejsc to nie bede sie upieral (bede z Pawlem gadal zeby wejsc do sterowni bloku nr 4 lub chociaz do hali reaktora - obiecal ze zagada z Siergiejem zeby to zalatwic - w tej sprawie mysle ze Monika ma wiekszy dar przekonywania Siergieja
- odpada stadion
+ Prypeć - cmentarz, szpital, skladowisko barek,
- przyjazd do Slawutycza, prysznic i wyjscie na impreze do chaty Guta
6 Dzień i tu moja propozycja na ktora Pawel w kazdej chwili moze przystac
- wykwaterowanie i wyjazd w kierunku Jużnoukraińska
- zwiedzanie podziemnej bazy rakiet strategicznych z głowicami jądrowymi w
Pierwomajsku (jedyne takie miejsce po tej stronie globu), zjazd do centrum dowodzenia 10 pięter pod ziemię
- wedlug programu ze stronki jest zakwaterowanie w Jużnoukraińsku ale ja mysle ze (o ile pozwoli na to czas pracy kierowcow) po zwiedzaniu mozna udac sie w kierunku Polski
- jesli nie pozwoli no to piwko i nocleg:
7 Dzień wyjazd do domu
Wiadomo ze zwiedzanie tej bazy rakiet jadrowych spowoduje podwyzszenie kosztow wyjazdu strzelam o 200-300 zl i dla niektorych to problem wiec tez na sile sie nie bede upieral ale chetnie bym cos takiego zobaczyl
CZEKAM NA WASZE OPINIE I PROPOZYCJE
Zostaw komentarz:
-
-
No i właśnie o to chodzi
Wolę w Tallinie na blondynkę popatrzeć popijając browar i jeść "Porka" niż łazić po Kijowie.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniakRypać Kijów, nic tam nie ma i nie chcieli mi nabić dzięgów na kartu
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez sebastian7905oolsztyniak, a co ma oolsztyniak ?
Zamieszczone przez bohen25.10. - Kijów + dojazd do Sławutycza
Zostaw komentarz:
-
-
sebastian7905, z tego co pamietam to Krzynol nawet nie musi sie kłaśc :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech
Sorry za OT :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krzynolpo imprezie w chacie guta, nie będzie na następny dzień strefy :twisted:
nie trzeba się upijać do upadłego ,wtedy nie problem z wstawaniem :P
Zostaw komentarz:
-
-
Jeśli o mnie chodzi to wszystko rozbija się o kasę. Dajcie znać jaki orientacyjnie będzie koszt. Chociaż nawet jak będzie podobnie jak w zeszłym roku to mogę nie dać rady.
Zostaw komentarz:
-
-
krzynol, coś wymyślimy. :diabelski_usmiech
[ Dodano: Czw 31 Mar, 16 09:02 ]
Powiem Ci, że nie takie rzeczy sie robiło....impreza do 5 rano a na 9 na szkolenie.
Zostaw komentarz:
-
-
po imprezie w chacie guta, nie będzie na następny dzień strefy :twisted:
Zostaw komentarz:
-
-
Ja się dostosuję. A czas zmieniamy 30 października 2016 r.
[ Dodano: Czw 31 Mar, 16 08:29 ]
To może wyjazd w poniedziałek 24 października a powrót w niedzielę 30 października?
Można oprzeć się na tym programie
tylko zmodyfikowałbym to do takie postaci:
24.10. - 22:00 wyjazd z Warszawy
25.10. - Kijów + dojazd do Sławutycza
26.10. - Strefa
27.10. - Strefa
28.10. - Strefa + impreza w chacie "Guta", o której opowiadał Paweł
29.10. - Strefa i wieczorem (ok. 17:00) wyjazd do domu
30.10. - powrót do Warszawy
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez sebastian7905oolsztyniak zadzwonię do Ciebie
Zostaw komentarz:
-
-
dylan80, no my raczej nie wstrzymamy ,nie wytrzymamy poprostu
Dobra robimy głosowanie
jak dla mnie koniec października ,początek listopada co by jeszcze jakaś temperatura była
oolsztyniak zadzwonię do Ciebie
Zostaw komentarz:
-
-
teraz czytam dopiero...... ja bym chciał, ale mnie baba nie puści, bo mały dopiero roczek bedzie miał i że ble, ble ble, ble ble... w tym roku chyba finanse i kobita mi nie pozwolą, ale jabyście wstrzymali ciśnienie i na przyszły rok, to dyć jak najchętniej....
w tym roku tam dużo wycieczek bedzie i na wiosne i na jesień z racji rocznicy....
Zostaw komentarz:
-
-
Listopad.
Niech już liści nie będzie ale jeszcze przed zmianą czasu.
Jasny szlak, nie wiem kiedy się go zmienia.
Co wiem, jedzie bibek i miss, kumpla żona chce jechać i ja to jest 4. Seba i Krzynol to 6. Bohen i Dylan mamy 8. Karol i może Rafiki to 10. Fajna grupa się zebrała. Kolegi szwagier ostatnio ryczał, że też chcę jechać. Mój szwagier chyba też i jeszcze jeden kumpel to byłoby 13.
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie działamy czy nie !!!! Jutro wysyłam PW do zainteresowanych ,bo wypadałoby już ustalić jakąś datę.
Co preferujemy
1. Październik
2. Listopad
3. inne propozycje
[ Dodano: Sro 30 Mar, 16 21:29 ]
Z tajemnych źródeł uzyskałem informację ,że jeśli byłaby grupa 8-10 osób to jest szansa na zorganizowanie wejścia do zniszczonej sterowni + wejście do hali reaktora. Nic więcej nie powiem.
Może się teraz coś poruszy
[ Dodano: Sro 30 Mar, 16 21:59 ]
Wysłałem PW dziś tak dla przypomnienia
Zostaw komentarz:
-
-
Wesołych Świąt wszystkimw ramach świątecznego relaksu zapraszam do oglądania serialu opowiadającego o historii awarii w Czarnobylu.
https://onedrive.live.com/redir?resid=280A77F4CE126D2!39429&authkey=!APuFe2G Eg3BY8Yo&ithint=folder%2csrt
Napisy w formacie srt. Dzialaja rowniez na tv
[ Dodano: Sob 26 Mar, 16 18:02 ]
nie klikajcie w link tylko go w calosci skopiujcie bo inaczej nie dziala
[ Dodano: Sob 26 Mar, 16 23:27 ]
pierwsze dwie czesci fajne ale dwie ostatnie to taki "Titanic"romansidlo hehe
Zostaw komentarz:
-
-
kkocis, nie wiem czy to ten sam koleś ale widziałem poprzednią próbę odpalenia tych lamp. Wtedy się nie udało ale widzę, że dopiął swego.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WXkpsTGu51A[/youtube]
[ Dodano: Czw 24 Mar, 16 09:58 ]
Co tu tak cicho?????/
Działamy coś z tym wyjazdem?? Dobrze by było chociaż termin określić, bo ludzie muszą urlopy mieć zaklepane.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: